FORD SATSER ELEKTRISK

06.03.2019

Ford investerer mer enn 92 milliarder kroner i elektrifisering, og først ut i rekken er en elbil inspirert av Ford Mustang.


Ford holder kortene tett inntil brystet og har foreløpig bare vist et glimt av det som blir den store bilnyhetene på markedet i 2020 - en elbil inspirert av ikoniske Ford Mustang. Dette er den første modellen fra den nyopprettede avdelingen Ford Team Edison, som de neste årene skal utvikle en rekke elektriske Ford - modeller. 


40 nye modeller 

Det er ikke så mye som er kjent rundt den nye modellen, men Ford har opplyst at bilen vil være en familie - SUV og rekkevidden skal være på minst 480 kilometer. Team Edison har fått alle fullmakter til å kunne operere mer innovativt for raskt å kunne utvikle elektriske biler for et marked som er i kraftig vekst, og har som mål å utvikle opptil 40 nye elektrifiserte modeller til det globale markedet innen 2022, hvorav 16 skal være helelektriske. 


Henter erfaringer fra Norge

I Ford Motor Norge følger de Fords globale produktutvikling tett og erfaringer fra Norge bidrar løpende i prosessen. – Vi ser frem til å tilby Fords meget spennende helelektriske bil i 2020 som blir en sportslig og anvendelig elektrisk bil som garantert vil videreføre de gode kjøreegenskapene Ford er kjent for, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg. 


Elektrisk kjøreglede

I påvente av den elektriske nylanseringen i 2020 har Melhus Bil en innbyttekampanje hvor du kan leie en Ford Focus uten bindingstid frem til Fords nye elbiler kommer på markedet. Fords satsning frem mot 2022 har en kostnadsramme på omtrent 92 milliarder kroner, og er et sikkert tegn på at det amerikanske bilmerket følger trenden om å gå bort fra fossile drivlinjer og satse på de elektriske drivlinjene – uten at det skal gå på bekostning av kjøreglede og god design. 

Forhåndssalget av Ford sin Mustanginspirert helelektriske SUV vil snart starte og kunder har allerede begynt å skrive seg opp på reservasjonslister, sier plassjef på Steinkjer Gunnar Skogset.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser