Ny daglig leder hos Melhus Bil Orkanger

11.03.2020

Jon Einar med bånn gass for Melhus Bil Orkanger


En ektefødt orkdaling og bilentusiast. Møt Jon Einar Heggset, som er klar for å sette seg i førersetet som daglig leder for Melhus Bil Orkanger.

Jon Einar Heggset begynte 1. mars som daglig leder ved Melhus Bil Orkanger. Vi treffer Heggset i bilforretningen på Orkanger sammen med sin forgjenger, Rune Hagen, som nå går for fullt inn i stillingen som daglig leder for Melhus Bil Trondheim. Han er svært fornøyd med å ha fått med Heggset på laget.

Melhus Bil Orkanger er forhandler av merkene Ford, Kia og Maxus til både privat- og bedriftsmarkedet. I tillegg til bilforretningen er det et fullverdig bilverksted for karosseri, lakk og service. Jon Einar Heggset blir leder for til sammen 20 ansatte ved Melhus Bil Orkanger.

– Du må kanskje ha litt bildilla for å ta en sånn jobb?

– Hehe, ja, bilinteressert har jeg vært siden jeg var barn. Da jeg gikk skole, var det ikke snakk om å bli noe annet enn bilmekaniker! Nå har jeg arbeidet med bil i over 25 år. Ved siden av jobb så har jeg hatt bil som hobby også, forteller Heggset.


En lagbygger

Jon Einar Heggset har altså puslet med bil i mange betydninger.

Han var med på å bygge opp Bjørnstad Bil, nå Nardo Bil Orkanger, og gikk selv fra å arbeide med mekanikk og karosseri til å drive med bilsalg. De siste tre årene har han arbeidet som fagkonsulent ved Midtnorsk opplæring. Der hadde Heggset ansvaret for oppfølgingen av lærlingene og lærebedriftene innen blant annet bilfag.

– Engasjementet for lærlingene er vel noe du tar med deg?

– Ja visst, vi har to lærlinger hos oss på Melhus Bil Orkanger i dag, og vi har to faglærte mekanikere ansatt, som også begynte som lærlinger her. Det er vi veldig fornøyd med.

–  Hvis du kort skal beskrive Jon Einar, hvordan er han?

– Om høsten er jeg ivrig på jakt! Jeg er med på et elgjaktlag, så det synes jeg er artig. Ellers driver jeg med både landeveissykkel, langrennsski og slalåm. Og så er jeg jo en familiemann med to barn hjemme på Fannrem.

– En som er vant til å trø til! Hva var det som motiverte deg til å bli daglig leder for Melhus Bil Orkanger?

– Jeg følte meg klar for å prøve noe nytt og spennende, så jeg tok kontakt med Melhus Bil for å høre om vi kunne ha mulighet for å få til noe sammen. Det kunne vi, smiler Heggset.

Han har som ledelsesfilosofi å bygge videre på samarbeidet og samholdet på arbeidsplassen.


Ser optimistisk på elbilvekst

I 2020 kan elbilene for første gang stå for mer enn halvparten av nybilsalget i Norge, hvis spådommene fra flere i den norske bilbransjen slår til. Det har tidligere skjedd i enkelte måneder, men aldri gjennom et helt år.

– Hva tenker en bilentusiast som deg om at elbilene toger inn?

– Det ser jeg på som en helt naturlig utvikling. En gang gikk vi bort fra hest og kjerre og over til bil, og nå går teknologiutviklingen i verden enda et steg videre. Elbilene utvikles raskt, og setter stadig nye rekorder for rekkevidde og ytelse, sier Heggset.

– Men dette må bety en ny hverdag i Melhus Bil Orkanger også?

– Elbilene krever nye kunnskaper hos oss om reparasjon og vedlikehold. Det er helt klart for oss at vi må løfte kunnskapene våre og omstille oss for å håndtere denne overgangen.


Salgsvinnere på el og hybrid

– Hvis jeg som orkdaling er nysgjerrig på nybil, hva vil du si til meg da?

– Kom innom oss, så ser vi på hvilke ønsker og behov du har for din neste bil. Hvilken fremdrift som passer best, handler om hvordan du bruker bilen. Elbilene har etter hvert lang rekkevidde. Men er det mye småkjøring i hverdagen, men fortsatt har behov for høy tilhengervekt, kan du ha vel så stor nytte av en ladbar hybridbil, sier Heggset.

Den nye Ford Explorer ST-Line er en SUV skreddersydd norske forhold som en ladbar hybrid. En annen ladbar hybrid, SUV-en Ford Kuga, finnes nå i tre ulike modeller til konkurransedyktige priser. Det er også knyttet store forventinger til den helelektriske Mustang Mach-E, som ble avduket til stor festivitas og oppmerksomhet fra interesserte kjøpere hos Melhus Bil i Trondheim i februar. Det er rundt 300 trøndere som har tegnet seg til forhåndsbestilling av Mustang Mach-E.

– Kia har også en spennende modellinje med ladbare hybrider, som Melhus Bil-gruppen er leveringsdyktige på, skyter Hagen inn.


Skal inn på varebilmarkedet

Jon Einar Heggset bringer med seg et spennende nettverk fra bilbransjen og næringslivet for øvrig inn i rollen som daglig leder for Melhus Bil Orkanger.

Melhus Bil Orkanger er forhandler av varebilmerket Maxus og et stort utvalg av nyttekjøretøy fra Ford, og ønsker å kapre en større andel av varebilmarkedet. Det vekstkraftige næringslivet i Orkdalsregionen har en stor varebilpark, og burde finne flere av modellene til salgs ved Melhus Bil Orkanger interessante, mener Jon Einar Heggset og Rune Hagen.

– Ford har en rekke drivstoffgjerrige varebilmodeller, og Maxus har helelektriske modeller med rekkevidde på 300 kilometer. En slik varebil kan være god økonomi i for mange næringsdrivende som ikke har behov lengre sammenhengende kjørelengde av gangen, sier Heggset.


Lokal forankring avgjørende

Melhus Bil-gruppen har avdelinger på Orkanger, i Trondheim, Stjørdal og Steinkjer. Vi får opplyst at det har vært en bevisst strategi i Melhus Bil-gruppen å ha en egen, tilstedeværende ledelse ved de forskjellige avdelingene. Ikke bare for arbeidsmiljøet, men for kontakten med lokalsamfunnet.

– Melhus Bil har som motto «en mer personlig opplevelse», og at vi skal gjøre hva vi kan for at kunden skal bli #heltfornøyd. Jeg ser for meg å leve opp til det. Det er en fordel for Melhus Bil Orkanger å ha en lokal forankring, og at vi kjenner hverdagen til folk som bor og arbeider i nedslagsfeltet vårt.

– Du treffer igjen kundene dine temmelig ofte?

– Det stemmer. Når du treffer igjen kundene dine på butikken, skal du være trygg på at du har et godt produkt, og det har vi på Melhus Bil Orkanger, slår en motivert Jon Einar Heggset fast.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser