Ford Fiesta er kåret til årets globale kvinnebil 2013

03.12.2013

Ford Fiesta 1.0-liters EcoBoost ble nylig kåret til verdens kvinnebil for 2013.

Fiesta 1.0-liters EcoBoost tok prisen foran bilmodeller som Audi Allroad, Range Rover og Porsche Boxster S, og ble også kåret til verdens økonomibil for kvinner av en jury som berømmet bilen for dens "drivstofføkonomi, utseende og Premium-følelse”.

Nye Fiesta har hurtig etablert seg som en bestselger i Europa og rundt om i verden etter å ha etablert en ny kvalitetsstandard for små biler, med et dynamisk eksteriør og interiør optimalisert for ergonomi og komfort.* Fords 1.0-liters EcoBoost-motor ble også kåret til årets internasjonale motor både for 2012 og 2013, og Fiesta med 1.0-liters EcoBoost-motor ble nylig tilgjengelig med Fords 6-trinns PowerShift automatiske girkasse.

- Fremgangen til nye Fiesta, både når det gjelder denne kåringen og imponerende salgstall, er oppnådd med en bil som har et mer sporty utseende, mer drivstofføkonomisk og med dynamiske egenskaper som åpenbart treffer kunder over hele verden, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge.

De 18 jurymedlemmene, som alle er biljournalister, vurderte sikkerhet, valuta for pengene, utseende, bagasje- og oppbevaringsplass, barnevennlighet, lettkjørthet, farger, sexappeal og miljømessig fotavtrykk. Begge prisene ble delt ut av Sandy Myhre fra New Zealand, leder for Womens World Car of the Year-jury.

- Det var klart helt fra begynnelsen av juryarbeidet at nye Fiesta 1.0-liters EcoBoost hadde truffet de riktige strengene i vår jury av biljournalister fra alle deler av verden, sier Myhre. - Kvinner spiller en betydelig men ikke alltid like synlig rolle når det gjelder kjøp av bil, og nye Fiestas høykvalitets utseende og følelse, bemerkelsesverdige  drivstofføkonomi og overraskende ytelser er bare noen av de egenskapene som klart stemmer med behovene til mange kvinnelige bilister.

Nye Fiesta har også oppnådd fem-stjerners sikkerhetsgradering  av den uavhengige sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP og har blant annet kommunikasjonssystemet Ford SYNC med Nødhjelpassistanse, som automatisk kopler kjøretøyet direkte til den lokale redningstjenesten dersom det skjer en ulykke som løser ut en kollisjonspute. Active City Stop hjelper sjåføren til å unngå sammenstøt i lave hastigheter, en av de mest vanlige skadeårsakene ved kjøring i byområder.

* Fiesta var Europas mest kjøpte småbil i årets ni første måneder i henhold til ferske opplysninger fra JATO Dynamics, som er leverandør av bilbransjedata, og verdens mest kjøpte B-klassebil i første halvår 2013 i henhold til Fords analyse av Polks globale registreringsdata.

Les om hvordan du kan VINNE denne bilen for et helt år, HELT GRATIS her!

Klikk her for å lese mer om vår flotte modell Ford Fiesta!

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser