Nye Ford EcoSport er midt i blinken for Trondheim

- Her får du mange av egenskapene fra en stor SUV, samtidig som kjøredynamikken fra en mer kompakt bil er med i fullt monn. Sånn sett er den perfekt i en storby som Trondheim, der såpass mange også drar på hytta i helgene eller ut på tur ellers, sier Steinar Vollvik, selger på nybilavdelingen hos Melhus Bil på Tiller. Vi møter ham og kolleger fra Melhus Bil på Tunga for å se på det nye tilskuddet til Ford-familien.

Kompakt-SUVen Ford EcoSport har gjennomgått en kraft ig fornyelse, og fremstår ved lansering i Trondheim i februar 2018, som en helt ny bil. Om ønskelig kommer bilen fortsatt med den prisbelønte en-liters EcoBoost bensinmotoren, som gjør denne Forden til et drivstoff gjerrig og miljøvennlig alternativ til større biler.

Men man får nå også bensinutgaven med både manuelt gir og automatgir, samt som dieselbil med manuelt gir. Selvsagt kan man velge blant et utall farger og tekniske kombinasjoner, som setevarme, varme i ratt og i frontrute for maksimal komfort en typisk kald trøndersk vinterdag.

Den største endringen fra tidligere modeller er nok likevel at EcoSport nå fås med fi rehjulstrekk, noe Vollvik er sikker på at mange trøndere ønsker. Automatikk og smarte løsninger i fi rehjulstrekk-systemet sørger for eff ektiv fordeling av trekkraft , avhengig av underlag og føreforhold.

- Selv om ikke alle i dette segmentet etterspør fi rehjulstrekk, så tror vi at det vil slå godt an å få muligheten med denne nå. Nordmenn elsker SUV og fi rehjulstrekk, sier Kristian Eggen Rønning, nybil-selger hos Melhus Bil på Tiller.

Nye EcoSport har nå fått oppgraderinger på alle utstyrsnivå, og starter med en godt utstyrt Trend til 263 300 kroner, en mer påkostet Titanium fra 276 700 kroner, samt den sportslige toppmodellen ST-Line fra 295 700 kroner. Titanium AWD firehjulstrekk starter på 330 200 og legger du på 19 000 får du toppmodellen ST-Line. Da er det inkludert en rekke intelligente systemer for maksimal kjøreglede og manøvrering.

- Vi synes dette er mye bil for pengene, sier Vollvik og Rønning. plass. Med sin korte svingradius er nok EcoSport bedre rustet enn storebrødrene for smidig kjøring og parkering i bymiljøet, men den ypper seg virkelig når det gjelder plass innvendig. Steinar Vollvik og Kristian Eggen Rønning har fått besøk av selger Charlotte Ekle (Melhus Bil Tiller), samt nybil-kollegene Torstein Sjøholtstrand og Kenneth Sundal fra avdelingen på Tunga.


De fem vanlig utrustede voksne personene setter seg greit inn i bilen. Ikke er det for trangt heller, og da er det fortsatt 355 liter bagasjeplass bakerst. Selgerne koser seg litt ekstra når det integrerte B&O Play musikkanlegget nærmer seg de 675 watt det kan levere. Blir det likevel lite plass inne i bilen, så er dette en av få slike kompakt-SUVer som kan trekke tilhenger. - Lydsystemet er utviklet av Bang & Olufsens akustikkeksperter sammen med Ford, så her kan du virkelig kose deg med favorittmusikken, sier Torstein Sjøholtstrand.

Både telefon, navigasjonssystem og musikk kan styres gjennom SYNC3-systemet, enten via stemmekontroll eller en åtte tommers berøringsskjerm godt plassert i dashboardet foran. SYNC3 støtter både Apple CarPlay og Android Auto, slik at man kan «speile» sin egen telefon på skjermen. De teknologiske løsningene og individuelt design, er noe av det selgerne mener virkelig løft er denne bilen. - Ford EcoSport er kanskje liten i størrelse, men den er en stor opplevelse, mener Melhus Bil-selgerne.

Kontakt ossBestill prøvekjøringMer info om EcoSport ST-Line

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser